Stručnjaci upozoravaju: Izbjegavajte jesti banane u 0vo vrijeme, vrlo opasno po vaše zdravlje
Breaking News

Stručnjaci upozoravaju: Izbjegavajte jesti banane u 0vo vrijeme, vrlo opasno po vaše zdravlje

Stručnjaci upozoravaju: Evo kada ne biste trebali da jedete banane: Banane su veoma zdrave. Bogate su vlaknima i  kalijumom koji je dobar za srce. Ipak u nekim situacijama biste ih trebali i izbjegavati. Npr. doručak je najbitniji obrok, ali bananu ne biste trebali da jedete za doručak jer ćete nakon nje brzo ogladniti i onda ćete poželjeti još nešto da jedete.

S obzirom da je banana puna šećera, onda još jedan obrok uz nju može još više povećati vrijednosti šećera u krvi, također bananu pojedite kao užinu, ne uz neki obrok jer je, kako smo već rekli, puna šećera.

Pogotovo nemojte da pretjerujte ukoliko ste dijabetičar. Inače dijabetičari posebno trebaju da vode računa o svojoj ishrani. Trebaju jesti voće, ali ne previše jer i samo voće sadrži šećere. Trebate imati na umu da ne sadrže samo slatkiši šećere, već i voće.

Nemojte nas p0grešno shvatiti, banane su veoma zdrave i trebate ih jesti, ali opet trebate znati kada. Sama banana je puna šećera, hranjiva je i možete je jesti kao užinu. Nemojte je jesti nakon što ste imali obilan obrok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *