Razlog zbog kojeg ne možete smršati uprkos dijetama i vežbanju: Evo zašto se baš svaki zalogaj lijepi za vas
Breaking News

Razlog zbog kojeg ne možete smršati uprkos dijetama i vežbanju: Evo zašto se baš svaki zalogaj lijepi za vas

Ovo je razlog zašto ne možete smršati uprkos dijetama i vježbanju: Dosta puta smo naglasili da je za gubitak kilograma ključno da se zdravo hranite i budete fizički aktivni. Bez toga ne možete da uspijete. Niste se ni preko noći udebljali, zar ne? Hranite se zdravo, jedite više voća i povrća, smanjite unos soli i masti jer njihov veći unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, te do srčanog udara.

Ne zaboravite ni fizičku aktivnost jer je veoma bitna.  Ukoliko i pored svog truda ne možete lako da izgubite kilograme, onda provjerite još neke parametre koji se tiču vašeg zdravlja. Npr.  razlog za to što tešk0 gubite kilograme može biti povezan sa pr0blemima sa jetrom.

Jetra se naziva laboratorijom organizma jer je značajna za brojne funkcije. Jedna od bitnih uloga jeste metabolizam masti, proteina, ugljikohidrata. Moguće je da imate pojačano znojenje, b0love u stomaku, gasove, l0š zadah i bolove u mišićima i zglobovima.

Provjerite stanje kod doktora, a savjetuje se da jedete više voća i povrća, unosite dosta vode. Unos soli i šećera smanjite. Pored stanja s jetrom, korisno je da provjerite da li je i  sa hormonima sve uredu. Posebno sa radom štitne žlijezde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *