Napuhan vam je stomak i želudac ne vari dobro? Uzmite sljedeće stvari iz kuhinje, preporodit ćete se
Breaking News

Napuhan vam je stomak i želudac ne vari dobro? Uzmite sljedeće stvari iz kuhinje, preporodit ćete se

Imate pr0blema sa varenjem, nadut vam je stomak? Evo šta vam može pomoći: Nadutost, b0l0vi, pr0blemi sa varenjem mogu biti povezani neadekvatnom hranom, ali i stres može da bude okidač. Kod nekih žena se također ovi pr0blemi javljaju za vrijeme menstrualnog ciklusa.

Ne treba isključivati ni povezanost  sa čirom, gastritisom, upalom crijeva. Ukoliko često imate ove teg0be, čak i dodatne simptome provjerite kod ljekara o čemu se radi. Možda vam je potrebna terapija.

Ovdje ćemo vam dati neke prirodne lijekove koje možete da probate. Naglasit ćemo da je poželjno da provjerite  o čemu se radi, da li postoji neki ozbiljniji uzrok kako biste mogli da koristite adekvatnu terapiju za to.

Čaj od nane – Dostupan, a efikasan kod stomačnih pr0blema.  Smirit će grčeve, pomoći kod nadutosti i stomačnih pr0blema.  Pored čaja od nane možete da koristite čaj od kamilice, ali i kunice.

Za vrijeme trudnoće budite oprezni i ne eksperimentišete sa čajevima jer neke biljke mogu da izazovu prijevremen kontrakcije, kao što je to npr. biljka sena.

Kim – Uzmite prstohvat mljevenih sjemenki kima, možete malo i komorača, te stavite u 200 ml ključale vode. Ostaviti da stoji pet minuta, a onda procijediti. Piti jednom dnevno po jednu čašu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *