Ako imate suhe laktove to može biti pokazatelj opasnih problema, obratite pažnju
Breaking News

Ako imate suhe laktove to može biti pokazatelj opasnih problema, obratite pažnju

Da li su vam laktovi suhi i tamni? To u većini slučajeva znači da im je potrebna hidratacija i piling. Uradite piling, namažite kremom ili losionom. Posebno se ta suhoća javlja ukoliko dosta radite za računarom, stalno su vam laktovi naslonjeni na sto i sl.

U nekim slučajevima može značiti da vam nedostaju vitamini, obično: A, D i vitamini B kompleksa.  Obratite pažnju na svoju ishranu i navike.  Ukoliko se uz suhoću javljaju i drugi simptomi poput nesnosnog svraba, jake suhoće, to može ukazivati na još neka stanja. Npr. na bakterijsku ili gljivičnu infekciju što može biti povezano sa dijabetesom.

Prije nego na svoju ruku krenete da koristite kreme, trebate provjeriti s dermatologom ukoliko su ovi jaki simptomi jer ne znate uzrok takvog stanja kože. Nekada može biti povezano stanje i sa smanjenim lučenjem hormona štitne žlijezde.

Otiđite ljekaru i provjerite o čemu je riječ. Ne zapuštajte se. Nekada određene simptome smatramo bezazlenim, a zapravo ukazuju na nešto drugo. Ne kažemo da je nešto ozbiljno, ali provjerite da budete sigurni radi sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *