Ako osjetite sljedeće simptome, odmah idite ljekaru: Velika 0pasnost vam prijeti
Breaking News

Ako osjetite sljedeće simptome, odmah idite ljekaru: Velika 0pasnost vam prijeti

Ovi znakovi vas upozoravaju na infarkt: Naš organizam nas kroz određene znakove upozorava da nešto nije uredu. Ovi simptomi se mogu javiti i mjesec dana prije infarkta:

Kratkoća daha – Kratkoća daha se javlja jer pluća ne dobijaju dovoljno kisika, a ni srce ne dobija potrebnu krv. Dolazi do začepljenja krvnih sudova.  Provjerite kod ljekara kako biste na vrijeme dobili adekvatnu terapiju.

Pritisak u prsima – Nemojte ignorisati ovaj znak jer može značiti infarkt u skorije vrijeme. javlja se i b0l koja se širi obično prema lijevom ramenu, trnci u udovima.

Hladan znoj i vrtoglavica – Zbog oslabljene cirkulacije dolazi  do ovih simptoma,  može uzrokovati i nepravilnost  u protoku krvi kroz mozak.

Slabost – Krv ne cirkuliše pravilno, dolazi do začepljenja krvnih sudova, mišići ne dobijaju ono što im je potrebno što opet može rezultovati sa slabošću, umorom. Umor se može javiti čak i kada ste se dovoljno odmorili ili naspavali.

U nekim slučajevima je znak anemije, ali nekada je povezan sa ozbiljnijim stanjima. Posjetite ljekara ukoliko primjetite neke od simptoma. Ako imate propisanu terapiju, pridržavajte je se. Opet ćemo naglasiti da je ključna zdrava ishrana.

Konzumirajte zdrave namirnice, nezdrave izbacite iz upotrebe.  Ako možda  volite puno začinjenu i hranu slanu, vrijeme je za promjene. Povećani unos soli i masti će također povećati krvni pritisak, dovesti do začepljenja krvnih sudova i do srčanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *