Kada vršite nuždu osjetite jak miris urina? Može biti znak velike 0pasnosti, obratite pažnju
Breaking News

Kada vršite nuždu osjetite jak miris urina? Može biti znak velike 0pasnosti, obratite pažnju

Kada ustanete sa šolje osjetite jak miris urina? Evo šta to može značiti: Izgled i miris vašeg urina vam može otkriti dosta toga o zdravlju. Stoga nemojte da ignorišete određene promjene. Ako je urin svijetložute boje, onda je sve uredu.

Ukoliko pijete manje tečnosti ili jedete jaču hranu, onda je očekivano da bude tamniji. Ipak, ukoliko pijete dovoljno vode, a urin je i dalje taman, provjerite kod ljekara o čemu je riječ. Obratite pažnju da li osjećate peckanje, b0l.

Može značiti da imate upalu ili pr0blem s bubrezima. Možda i kamenac u bubregu.  Krv u mokraći se ne smije ignorisati.  Ipak trebate znati da ukoliko jedete cveklu, borovnice onda će vam urin biti crvenkaste boje. Tako da ne mislite da je krv u pitanju.

Jak miris urina može ukazivati na određene problem, upale, ali isto tako se može javiti uslijed konzumiranja jake hrane.   Boja urina i miris također zavise od lijekova koje koristite. Slatkast miris također može ukazivati na to da ste unijeli više šećera, ali isto tako na upale kao i dijabetes. Naravno obratiti pažnju i na druge simptome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *