Svaku noć prije spavanja na stopala stavljala koru od banane: Nakon 15 dana dočekalo je veliko iznenađenje
Breaking News

Svaku noć prije spavanja na stopala stavljala koru od banane: Nakon 15 dana dočekalo je veliko iznenađenje

Svaku noć prije spavanja na stopala stavite koru od banane. Za 15 dana  vas čeka veliko iznenađenje: Banane su veoma zdrave. Bogate su vlaknima, te kalijumom koji je dobar za srce. Vjerovatno nakon što pojedete bananu bacite koru.

I bananina kora nosi određene prednosti i stoga to ne biste trebali da radite. Unutrašnju stranu kore možete da koristite i za izbjeljivanje zuba. Da, dobro ste pročitali. Bolje nego da koristite olovke za izbjeljivanje ili neka druga sredstva koja su puna štetnih hemikalija.

Umjesto toga samo protrljajte zube unutrašnjom stranom kore. Ostavite tako da djeluje,  a onda operite zube. To je bila jedna od primjena bananine kore. Ono što još možete da uradite jeste da iskoristite za njegu kože, posebno za njegu stopala.

Kora banane će omekšati i nahraniti vašu kožu. Posebno će dobro doći koži stopala zbog svojih svojstava. Možete naveče prije spavanja da utrljate stopala. Ostavite da stoji jedno 20-ak minuta, a onda isperite u vodi sa praškom za pecivo.

Osušite stopala nakon pranja jer se na vlazi skupljaju bakterije i gljivice. Nanesite još malo nekog losiona  i obucite čarape.  Bićete oduševljeni dobijenim rezultatima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *