Jela samo tri jajeta dnevno, nije mogla ni zamisliti da će joj se to dogoditi
Breaking News

Jela samo tri jajeta dnevno, nije mogla ni zamisliti da će joj se to dogoditi

Često ćete čuti kako su jaja zdrava i da trebate da ih više uvrstite u ishranu. Naravno ne trebate ih jesti previše. Dva jajeta obično se preporučuju za žene, a muškarci mogu i tri.  Zavisi i od načina njihove pripreme.

Praktikujte da ih jedete za doručak ili ručak, izbjegavajte da ih konzumirate naveče.   Ovdje ćemo vam navesti neke prednosti koje jaja imaju za vaše zdravlje.

Odličan izvor bjelančevina – Sadrže dosta bjelančevina,   te će dobro doći za rad mišića.  Više proteina obično unose osobe koje treniraju.

Jačaju kosti – Jaja sadrže vitamin D, kao i kalcijum koji su potrebni za  zdravlje kostiju. Bogata su vitaminima A, E,  B kompleksa, te mineralima kao što su kalcijum,  magnezijum, selen, fosfor.

Za dobar vid – Pošto su bogata vitaminom A, a taj vitamin je bitan za jačanje vida, onda će i konzumacija jaja doprinijeti tome. Sadrže i karotenoide  zeaaksantin i lutein koji smanjuju rizik od degeneracije makule.

Gubitak kilograma – Pošto su jaja puna hranljivih sastojaka, duže ćete biti siti.  Kao što smo naveli, zdrava su, ali ne trebate pretjerati s količinom jer jaja sadrže i masti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *