Pijte vodu s limunom svako jutro: Dobro razmislite, nismo ni slutili 0vo

Dosta puta smo čuli da trebamo piti vodu sa limunom. Priznat ćete da je to pravo osvježenje u ovim ljetnim danima.  Korisno je da opijete po jednu čašu. Nemojte stavljati šećer, najbolje bi bilo da ne zasladite. Možete nekada da zasladite medom, bolje je svakako.

Voda s limunom će očistiti vaš organizam od t0ksina, ali i ojačati imunitet. Zbog trenutne situacije, potrebno je unositi više vitamina C kako bi se na taj način smanjio rizik od zaraze.  Navest ćemo vam još neke korisne efekte limunovog soka:

Lijepa i zdrava koža – Limunov sok će vam pomoći kod pr0blema sa aknama. Jača imuni sistem, pospješuje izbacivanje t0ksina iz organizma.  Pijte više vode, više vode s limunom i vidjet ćete kako će se stanje popraviti.

Pomaže kod pr0blema sa bubrežnim kamencem – Nivo citrata će u urinu biti veći i onda će se smanjiti rizik od kamenca. Pored toga, smanjit će i rizik od nastanka žučnog kamenca.

Lakše ćete izgubiti kilograme – Smanjit će nivo šećera i masti u krvi, što će pomoći u gubitku kilograma.

Prirodan lijek protiv mučnine – Voda sa limunom je prirodni lijek protiv mučnine.  Možete popiti i nakon povraćanja. Savjetuje se da u oba slučaja pijete gutljaj po gutljaj, ne odjednom u velikim količinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *