Imala sam 34 godine kada sam shvatila da sam lijena i debeIa: Svoje navike sam promijenila iz korijena
Breaking News

Imala sam 34 godine kada sam shvatila da sam lijena i debeIa: Svoje navike sam promijenila iz korijena

“Imala sam 34 godine kada sam shvatila da sam postala lijen0 debeo prase. Živjela sam u neredu, skupljala bespotrebne stvari. Nezdravo se hranila, debljala. Opuštala bih se uz sate gledanje televizije, a onda bih kasno išla na spavanje.

Nisam se ni kretala. Odlasci na posao i to je to.  Odlučila sam da ne može tako. Prvo sam pospremila dom. Izbacila nepotrebne stvari, dobro očistila. Vjerujte, odmah sam se bolje osjećala. Uz silni nered sam se osjećala l0še, kao zatvorenica.

Ovako, kao da sam prodisala.  Očistila sam i frižider. Ne onako kako ste pomislili na prvu, već sam ga očistila od nezdravih namirnica. Kupila sam zdrave namirnice i pčela se zdravo hraniti.  Počela sam vježbati.

Zadala sam sebi cilj da svaki dan provedem sat vremena u šetnji. Šetala bih ulicama, opuštala se. Išla sam ranije na spavanje.I dalje sam gledala dobre filmove i serije, ali nisam dosta vremena trošila na to kao prije. Družila bih se sa dragim ljudima.

Više se smijala, posvetila i hobijima. Našla vremena za sebe. Dala priliku da se popravim, opustim. Cigare sam postepeno smanjila.  Prvo sam prestala da pušim na poslu i ostavila sam naviku cigareta u svom domu, uz kafu. Kasnije sam se potpuno odvikla od toga.

Nisam željela da se stresiram, trudila sam se da ne radim ono što bi me opteretilo. Na papir bih zapisala svoje obaveze i gledala da mi dan produktivnije prođe. Bila sam dosta sretnija,  na poslu produktivnija, a imala sam vremena da lagano trčim svako jutro.

Mnogo sam zdravija i moje tijelo ljepše izgleda. Sa 52 godine izgledam zdravije i bolje. Mnogi misle da sam mlađa. Ono što želim reći jeste da je ljudsko tijelo fenomenalno jer se samo obnavlja, samo mu moramo dati šansu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *