Samo jedna čaša čisti arterije i obnavlja srce: Moćni recept za cijelo tijelo
Breaking News

Samo jedna čaša čisti arterije i obnavlja srce: Moćni recept za cijelo tijelo

O prirodnim lijekovima smo dosta puta govorili u našim člancima. Prirodni lijekovi su veoma korisni i mogu nam pomoći u liječenju raznih b0lesti.  Ono što trebate znati jeste da i uz primjenu prirodnih, ali i klasičnih lijekova trebate da se zdravo hranite.

Ne vrijedi ni terapija, ako ćete se nezdravo hraniti. Kada je riječ o srcu, vodite računa o kilaži jer s kilažom  dolaze brojni problemi. Osobe koje su g0jazne imaju veću šansu da prije svoje 30.godine dobiju srčani udar.  Hranite se zdravo, budite fizički aktivni.

Gledajte da svaki dan prošetate, ne kažemo da radite neku tešku fizičku aktivnost. Smanjite unos soli i masti jer njihov veći unos dovodi do povećanja pritiska, začepljenja krvnih sudova, a tako i do srčan0g udara. Ovdje ćemo vam pokazati prirodni lijek koji je dobar za srce. Ojačat će vaš imunitet,  očistiti krvne sudove. Evo kako se priprema:

Potrebno: sok od đumbira, pire od bijelog luka, sok od limuna, dvije kašike meda(prirodnog, kvalitetnog), jabukovo sirće.  Sve sastojke osim meda i limuna pomiješati i kuhati na laganoj vatri pola sata.

Napitak držati u staklenoj posudi na tamnom i hladnom mjestu.  Pijte po jednu supenu kašiku svako jutro na prazan stomak i jednu kašiku naveče prije nego večerate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *