Pomiješajte sljedeća dva sastojka i popite pred spavanje: Ujutro vas ništa neće boljeti, bićete prepuni energije
Breaking News

Pomiješajte sljedeća dva sastojka i popite pred spavanje: Ujutro vas ništa neće boljeti, bićete prepuni energije

Pomiješajte ova dva sastojka i popijte pred spavanje: Ovaj ukusni napitak će vam dati energiju, a pomoći će vam da budete odmorni i naspavani. Vrlo jednostavno se pravi, potrebni su vam samo jedna banana, litar vode i cimet. Vodu je potrebno prokuhati, a onda dodati bananu sa korom. Banani prije toga odstranite vrhove.

Bilo bi dobro da bananu operete prije.  Ostavite da kuha nekih 10-ak minuta. Vodu procijediti i nasuti u šolju, potom dodati malo cimeta. Ovaj napitak popijte dva sata prije spavanja. U našim člancima imate prilike čitati o raznim napicma, prirodnim lijekovima.  Često nismo upoznati vrijednosti koju prirodni lijekovi imaju.

Tako da je potrebno informisati se o tome. Banane su pune kalijuma, a kalijum je potreban za jačanje i rad srca. Naravno ne trebate zanemariti da banane imaju dosta i šećera, tako da trebate paziti i kada ih jedete.  Dobra su užina preko dana. Cimet je također zdrav, snižava šećer u krvi i masnoće.

Ono što treba napomenuti jeste da cimet nikada ne konzumirate samog, na kašiku jer je hidrofoban i može izazvati veliki kašalj i gušenje. Stoga ga uvijek pomiješajte sa još nečim. Dobra je kombinacija i med-cimet. Možete smjesu konzumirati ili masirati tijelo ukoliko želite da smanjite bolove uzrokovane asrtritisom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *