Naučno dokazano: 0vakve žene svojim muževima skraćuju život, da li ste jedna od njih?
Breaking News

Naučno dokazano: 0vakve žene svojim muževima skraćuju život, da li ste jedna od njih?

Neke osobe nam stvaraju pritisak, osjećamo se uznemireno u njihovom prisustvu bez obzira kojeg su pola. Sada ćemo se ipak dotaći jednog istraživanja koje je sprovedeno u Danskoj, a vezuje se za žene koje su muškarcima”skratile” život.

U istraživanju su učestvovali muškarci u dobi od 36-52. godine.  Više od pola ispitivanih muškaraca je pod stalnim mentalnim stresom zbog žena s kojima žive. Tako su rezultati istraživanja pokazali.

To im se često dešava jer se sa svojim ženama stalno svađaju, a one  konstantno nešto prigovaraju. S obzirom na stres, povećava se rizik od nastanka dijabetesa, kao i visokog pritiska, srčanih pr0blema.

Muškarci su obično pod većim pritiskom jer nisu skloni da se povjeravaju više osoba. Žene će često sa prijateljicama to prokomentarisati, ali muškarci često to čuvaju za sebe.

Nekada osjete potrebu da se samo svojim ženama povjere, a kada se s njima posvađaju onda osjećaju još veći pritisak, stres. Neslaganja sa partnerom mogu dovesti do stresnih situacija. Bilo da je riječ o muškarcu ili ženi, ali ovdje je bila riječ o tome kako sve utiče na muškarce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *