Liječnici otkrili najraniji simptom b0lesti 21. vijeka: Jasan znak da šećer razara vaš organizam
Breaking News

Liječnici otkrili najraniji simptom b0lesti 21. vijeka: Jasan znak da šećer razara vaš organizam

Dijabetes je bolest koja se javlja u dva tipa : Dijabetes tipa jedan se javlja kada gušterača nije u stanju da proizvodi hormon inzulin.  Ovaj oblik se javlja  kod mlađih osoba, rjeđe starijih. Iako tip dva može preći u tip jedan.

Tip dva dijabetesa predstavlja stanje u kojem gušterača proizvodi inzulin, ali nedovoljno za potrebe organizma. Zato se koriste tablete.  Uslijed nepridržavanja terapije ili drugih faktora, moguće je da pređe u tip jedan gdje su potrebne inzulinske injekcije.

Dijabetes je b0lest s kojom možete normalno živjeti, ali se trebate pridržavati terapije i zdrave ishrane. Bez zdrave ishrane ni lijekovi nisu funkcionalni. Ne shvatajte stanje olako jer ukoliko se ne pridržavate odgovarajuće ishrane i redovne terapije, možete dovesti do teš.ih posljedica.

Možete pasti u komu, oslijepiti ili da vam amputiraju nogu ili čak da um.rete. Opet kažemo s dijabetesom možete normalno živjeti, ali ne treba vam biti preče da se prejedate od vašeg zdravlja. Ovo su neki od znakova dijabetesa:

Zamagljen vid – Može se javiti zamagljeni vid i da stanje svaki dan postaje g0re. Provjerite nivo šećera u krvi, otiđite doktoru. Ispostavilo se da se zamagljeni vid javlja obično kao prvi, najraniji simptom.  Uz taj pr0blem se javi  često suzenje očiju.

Nagli gubitak kilograma – Moguće je da ćete naglo izgubiti kilograme. Tj. znate da niste bili na dijeti ili imali neki drugi razlog.

Pijete puno vode – Puno vode pijemo kada je vruće, ali obratite pažnju na ovaj simptom. Obično dijabetičari popiju više litara vode i dnevno.  Koliko god popili, osjećaju žeđ.

Glad – Stalno osjećate glad, a jedete redovno i normalno? Savjetujemo da provjerite o čemu se radi.

Često mokrenje – Moguće je i da se javi često mokrenje i da mokraća ima slatkast miris.

Drhtanje – U nekim slučajevima se javlja i drhtavica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *