Nosite platnene maske? Ako svaki dan ne uradite jednu stvar, ona vas ne štiti ona virusa
Breaking News

Nosite platnene maske? Ako svaki dan ne uradite jednu stvar, ona vas ne štiti ona virusa

Nosite platnene maske? Ako svaki dan ne radite ovo, ona vas ne štiti od k0r0na virusa: Platnene maske su veoma praktične. Sada imate veliki izbor platnenih maski i dobro je što nisu za jednokratnu upotrebu. Jednostavno ih operete i ponovo nosite. Postoje neke stvari na koje trebate da obratite pažnju kada je riječ o ovim maskama.

Potrebno je da ih perete svaki dan i nosite masku kada je osušite. Ne smije biti vlažna. Savjetuje se da je perete u veš mašini, na većoj temperaturi, a ukoliko to niste u prilici da radite svaki dan onda barem operite vodom i sapunom. Masku prvo operite, osušite i onda nosite.

Nemojte da dozvolite da više dana nosite istu masku, bez da ste je oprali. Kako biste još bili sigurniji, preporučuje se da masku pored toga i ispeglate.  Neka maska bude čista, a  po potrebi i promijenite. Dobro je što sada imamo veći izbor tih platnenih maski.

Ljudima su praktičnije te maske od onih jednokratnih. Bitno je da maska bude čista kako bi vas zaštitila od zaraze, ali isto tako  i zbog vaše kože. Jer ukoliko je nečista, onda će se nečistoće skupljati i stvorit će se akne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *