Kardiolog napisao najzdraviji jelovnik: Možete smršati 7 kg za 10 dana i sačuvati zdravlje
Breaking News

Kardiolog napisao najzdraviji jelovnik: Možete smršati 7 kg za 10 dana i sačuvati zdravlje

Kardiolog napisao najzdraviji jelovnik kako biste lakše smršali: Gojazn0st sa sobom nosi brojne zdravstvene pr0bleme. G0jazne osobe imaju  veću šansu da prije 30. godine dobiju srčani ud.ar.  Takve osobe imaju veću šansu da dobiju dijabetes, bubrežne i ostale b0lesti.

Neka vam glavni razlog za mršavljenje bude zdravlje, a  ne moramo naglašavati da ćete još ljepše izgledati. Zdrava ishrana je ključna za mršavljenje, niko ne kaže da trebate biti gladni, samo trebate jesti zdravu hranu. Izbacite nezdrave namirnice, smanjite unos soli i masti.

Njihov veliki unos dovodi do povećanja krvnog pritiska,  začepljenja krvnih sudova i tako do srčanog udara. Bitno je da se zdravo hranite i da budete fizički aktivni. Praktikujte da svaki dan šetate.

Ovdje ćemo vam dati jedan režim ishrane koje preporučuje njemački kardiolog.  Napominjemo da ne znači da nakon sedam dana ovog režima trebate da se nezdravo hranite.  Ovo neka vam bude smjernica uz neke manje promjene tokom daljeg perioda:

Napominjemo da je doručak najbitniji obrok i da ga ne smijete preskakati. Preporučuje se da doručkujete žitarice. Praktikujte i dvije užine za  vrijeme kojih ćete uzeti neku voćku.

Prvi dan:

– Ručak: Jedno ili dvoje kuhanih jaja

– Večera: Kuhano povrće, salata ( paradajz, zelena salata)

Drugi dan:

– Ručak: Kuhano jaje i jogurt

– Večera:  125 grama kuhane govedine, rotkvica

Treći dan:

– Ručak: Svježi sir i zelena salata

– Večera: Riba

Četvrti dan:

– Ručak:200 gr kuhane piletine i jedna svježa paprika

– Večera. Kuhano povrće

Peti, šesti i sedmi dan ponovite ručak i večeru od prva tri dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *