Od peteljki trešanja napravila čaj i pila svaki dan: Pogledajte šta joj se desilo, iznenadit ćete se
Breaking News

Od peteljki trešanja napravila čaj i pila svaki dan: Pogledajte šta joj se desilo, iznenadit ćete se

Od peteljki trešanja je napravila čaj i pila ga svakog dana. Evo šta joj se desilo: Da li ste nekada mislili da vam peteljke od trešanja koje ste pojeli mogu biti od koristi? Da mogu biti dobre za vaše zdravlje? Vjerovatno na to i niste pomislili.

Vjerovatno ste ih bacali bez razmišljanja. Vjerujemo da nakon što saznate njihovu ljekovitost, to neće više biti slučaj. Naime, čaj od peteljki trešanja je dobar za bubrege, mokraćne kanale. Pomoći će da se oslobodite kamenja u bubregu.

Priprema je vrlo jednostavna, potrebno je prvo da se peteljke dobro osuše na suncu. Nakon nekoliko dana ćete uzeti peteljke, otprilike jendu šaku i prokuhati u litar vode. Tečnost poklopite i ostavite tako da stoji sat vremena.

Čaj piti tri puta dnevno. Možete zasladiti medom, izbjegavajte da stavljate šećer. Radije med koristite kao zaslađivač. Čajevi su inače veoma ljekoviti, ali trebamo znati kako napraviti koji.

Trebamo znati u kojim slučajevima piti iste, u kojima ne. Te kakve čajeve smijemo piti u zavisnosti od stanja koje imamo ili terapije koje primamo. Korisno je znati više o biljkama i njihovoj ljekovitosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *