Ako primjetite 0vakve tačkice po koži, odmah ljekaru: Požurite dok nije kasno
Breaking News

Ako primjetite 0vakve tačkice po koži, odmah ljekaru: Požurite dok nije kasno

Da li imate ove bijele tačkice po koži? Evo šta to može da znači: Ove tačkice mogu nastati kao posljedica kandidoze, tj. gljivične infekcije. Uzrokovana gljivicom Candida albicans.  Najčešće su pogođene žene.  Ova gljivica se pojavljuje na koži, noktima, a često kod žena  zahvata intimno područje.

Prvi simptomi gljvične infekcije su:pucanje kože, suhoća kože, svrab, crvenilo i sl. Nemojte da ignorišete te simptome. Dešava se tako da ignorišemo određene simptome i onda infekcija napreduje. Kada su u pitanju infekcije, bitna je terapija i naravno prehrambene navike.

Npr. ukoliko unosite šećer, time samo hranite bakterije i gljivice. U ovom slučaju Candidu.Zato se preporučuje  da u slučaju tih stanja imate poseban režim ishrane.  Kada je riječ o kandidozi,pokazalo se vrlo efikasnim da ne unosite šećer barem mjesec- dva.

Kada kažemo šećer, budite svjesni toga da se šećer ne nalazi samo u slatkišima.  Imate hljeb, voće. U tom periodu liječenja od kandide je bitno to izbjegavanje šećera i proteinska ishrana. Možda će vam biti tešk0, ali vrijedi da se potrudite. Mnogi koji su promijenili način ishrane na određeni period, su se izliječili. Malo se više informišite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *