Pećina u kojoj živi preko 100 ljudi: Unutrašnjost ostavlja bez daha, imaju čak i školu (Foto)
Breaking News

Pećina u kojoj živi preko 100 ljudi: Unutrašnjost ostavlja bez daha, imaju čak i školu (Foto)

U ovoj pećini živi preko stotinu ljudi, vlasti žele da ih istjeraju Riječ je o pećini smještenoj u Guoidžou kineskoj provinciji.  Do te provincije nema puta, a vjerovali ili ne u toj pećini živi preko  stotinu ljudi. Da, u pećini je smješteno jedno selo.

Na 1 800 metara nadmorske visine.  Do sela možete doći samo penjanjem. Stanovništvo je naviklo na to, ali im to otežava odlazak u nabavku namirnica. U pećini je čak bila i škola, ali je zbog pritiska kineske vlade zatvorena 2008. godine.

Školu je tada pohađalo čak 186 učenika. Škola je zatvorena uz obrazloženje da” Kina nije zemlja pećinskih ljudi.” Nakon što je priča o pećini i selu koje se tu nalazi došla do medija,  stvari su se popravile.

Stanovništvo je dobilo put koji je vodio do sela, a đaci su premješteni u školu u sklopu koje se nalazio internat.  Ovakvo mjesto bi zaista bilo interesantno za posjetiti. Mnogo je takvih mjesta, ali mi ni ne znamo da postoje.

Korisno je gledati dokumentarne filmove, emisije o takvim mjestima. Tako ćete saznati dosta toga o mjestima za koja možda niste ni znali da postoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *