Ujeo vas komarac? Samo namažite jedan sastojak i svrab nestaje u sekundi..
Breaking News

Ujeo vas komarac? Samo namažite jedan sastojak i svrab nestaje u sekundi..

Ujeo vas komarac? Samo namažite ovo i svrab će nestati: Veoma je neprijatan osjećaj kada vas komarac ujede. Osjećaj svraba, b0la… Kada osjećate svrab, imate potrebu da se  češete i onda možete da napravite sebi ranicu koja se lako može inficirati. Ovdje ćemo vam dati korisne savjete koji će pomoći da ne osjećate svrab nakon ujeda komarca.

Ono što možete da uradite jeste da stavite gazu ili vatu u jabukovo sirće i onda nanesete na mjesto uboda. Nakon kraćeg vremena ćete osjetiti poboljšanje.  Može vam pomoći i da stavite kocku leda, ali ne direktno na mjesto ujeda već da prvo umotate u gazu i onda stavite na to mjesto. Osjećat ćete se bolje.

Još jedan način za ublaženje svraba ili b0li uslijed ujeda komarca jeste i med. Kako biste spriječili ubod komarca, možete također da iskoristite jabukovo sirće. Možete ga razblažiti s vodom kako ne bi bilo prejako. Pored toga, možete da pomiješate nekoliko kapi eteričnog ulja lavande sa vodom i pošpricate po tijelu.

Osim toga što će dati prijatan miris,  zaštitit će vas od komaraca. Neće izazvati štetan efekat po vaše zdravlje kao neka druga sredstva. Eterično ulje lavande vam može pomoći da držite dalje insekte i miševe od svog doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *