Često vas pecne struja kada dodirnete nešto? Otkriven i razlog tome, iznenadit ćete se
Breaking News

Često vas pecne struja kada dodirnete nešto? Otkriven i razlog tome, iznenadit ćete se

Dešava vam se da vas opeče struja kada nešto dodirnete? Ne brinite, niste jedini. To se svakome zna desiti.  Dodirnete neki predmet i osjećate kao da vas je struja opekla. Neug0dan osjećaj i sigurno ste se pitali zašto se to javlja.

Znate li da se to češće događa zimi nego ljeti?  Zimi se zadržava mnogo više vodene pare nego ljeti. Također, zimi nosimo deblje slojeve odjeće. Nosimo vunu, te ostale materijale koji stvaraju elektrostatičke zalihe. Svaki predmet može biti skupljati elektricitet.

Ova se energija može skupiti i na tepisima, zavjesama, plastikom obloženom namještaju i sl. Povećanje vlažnosti zraka pomaže da smanjimo elektricitet.  Također, smatra se da dodirivanje metalnih predmeta pomaže u postizanju te elektrostatske ravnoteže.

Moramo da kažemo kako se sada ljudi uveliko zanimaju za razne teme koje možete d anađete na našem portalu, pored javnih osoba oni se zanimaju i za neka istraživanja. Rado prenosimo sve ono što vas zanima, a kako bi znali šta vas zanima, molimo vas da nam pišete u komentarima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *