Znoj vam ima veoma neprijatan miris? Razlog može biti jedna od sljedeće tri bolesti, ne ignorišite
Breaking News

Znoj vam ima veoma neprijatan miris? Razlog može biti jedna od sljedeće tri bolesti, ne ignorišite

Znoj nema prijatan miris svakako, ali u nekim slučajevima je taj miris intenzivniji.  Često zavisi i od hrane koju jedete. Povrće kao što su kupus, brokuli, rotkvice, repa  je veoma zdravo, ali može dovesti do tog  jakog mirisa znoja.

Hrana bogata sumporom kao štu su  luk, bijeli luk također može dovesti do toga. Stres je okidač za brojna stanja, procese u našem organizmu.  Tako da stres može dovesti i do toga da vam znoj ima ovakav miris.

Nekada može ukazivati i na pr0bleme sa hormonima, b0lesti jetre, bubrega ili zbog dijabetesa. Napominjemo da je potrebno da vodite računa o i o higijeni. Redovno se perite ispod pazuha, te vrat i ostale dijelove tijela koji se brže znoje, sam dezodorans neće učiniti razliku ukoliko ne vodite računa o higijeni.

Pazite kakav materijal nosite, najbolje da nosite pamuk. Sintetika će samo učiniti da se miris znoja više osjeti. Odlična zamjena za dezodoranse vam je i soda bikarbona. Samo pomiješajte malo sode sa vodom i nanesite ispod pazuha. Upit će neug0dne mirise.

Najbolje da uzmete sodu bikarbonu bez aluminija. Savjetujemo vam da obratite pažnju kakve dezodoranse kupujete. Većina ih sadrži parabene, aluminij i ostale štetne sastojke koji su čak kancer0geni. Barem sada imate veliki izbor i možete da kupite dezodoranse koji ne sadrže aluminij i  parabene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *