Peškiri će vam biti kao novi, mekani na dodir: Kako to ranije nismo znale?
Breaking News

Peškiri će vam biti kao novi, mekani na dodir: Kako to ranije nismo znale?

Ovaj trik će učiniti da vaši peškiri opet budu mekani, opet budu kao novi. Kako se više puta peru, mijenjaju se i materijal postaje tvrd.  Izgube svoju mekoću. Ovo će vam pomoći da opet peškiri budu mekani kao prije.

Peškiri postaju grubi najčešće jer p0grešno dozirate prašak za veš. Prašak za veš ne biste trebali da stavljate u velikim količinama jer se zalijepi za tkaninu i onda se nataloži. Tako da vaši peškiri postaju grubi.

Možete prije pranja da potopite peškir u u mješavinu vode i bijelog sirćeta. Ostavite pola sata i isperete. Savjetujemo da ne pretjerujete ni sa omekšivačima. Oni daju lijep miris, ali pored toga se omekšivač također skuplja na tkanini i tešk0 se poslije odstranjuje.

Također,  omekšivači su puni štetnih materija, stoga je bolje da umjesto što koristite omekšivače, za prijatan miris koristite neko eterično ulje.

U mašinu za veš možete ubaciti malo sirćeta koje će  peškire, ali i ostale tkanine učiniti mekanim, otkloniti i najtvrdokornije mrlje, te dodati koju kap eteričnog ulja zbog prijatnog mirisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *