Iskusni mesar 0tkrio sve što marketi kriju: Prepoznajte p0kvareno meso, ne dozvoIite da vas varaju
Breaking News

Iskusni mesar 0tkrio sve što marketi kriju: Prepoznajte p0kvareno meso, ne dozvoIite da vas varaju

Ljudi često u marketima u svoje korpe stavljaju namirnice, ali ne obraćaju pažnju na neke stvari koje su važne. Ubuduće, kada budte išli u nabavku vodite računa o svim namirnicama, a ponajviše o mesu, jer je ono podložno kvarenju.

Provjerite odakle potiče to meso i kakvog je kvaliteta, to je izuzetno važno. Menice bi trebale imati stalne kontrole, ali, rijetko koja mesnica ima te kontrole. Ponekad i kontrole koje dolaze nisu detaljne. Svi znamo koliko je pokvareno meso opasno i koliko može naštetiti zdravlju svakog čovjeka.

Kada ubuduće budete kupovali meso, vodite računa o boji mesa, to vam može reći dosta toga. Boja mesa može reći da li je meso pokvareno ili nije. Navest ćemo vam primjer, kada uzimate piletinu, dijelovi oko kostiju ne smiju biti tamni, jer znači da je meso pokvareno.

Dok je kod junetine drugačije, kada je meso tamnije, znači da se radi o starijoj životinji. Ukoliko postoje sivkasti dijelovi na mesu, bez obzira da li se radi o šnicli ili faširanom, ne kupujte, jer znači da je predugo stajalo i da je pokvareno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *