Da li ste se ikad zapitali zašto konobari uvijek donesu prvo hljeb, pa tek onda jelo koje ste naručili? Trik o kojem niste imali pojma
Breaking News

Da li ste se ikad zapitali zašto konobari uvijek donesu prvo hljeb, pa tek onda jelo koje ste naručili? Trik o kojem niste imali pojma

Da li ste se ikada zapitali zašto svaki put konobari donesu prvo hljeb, pa tek onda jelo koje ste naručili: Vjerovatno ste to primjetili kada biste naručili nešto za jelo. Konobar donese hjeb, a nerijetko se desi da se baš načekate za pravo jelo. Da li ste se nekada zapitali da li je to slučajno ili postoji neki drugi razlog? Ovdje ćemo vam navesti neke od razloga:

S obzirom da ste došli u restoran s namjerom da jedete, to znači da ste već bilo gladni. Kada konobar donese hljeb, tešk0 da ćete odoljeti da ne pojedete barem malo hljeba. Uz to se može desiti da još više osjetite glad i onda se čak predomislite, pa naručite veću porciju nego što ste htjeli.

Može se desiti da ožednite, pa onda naručite još jedno piće. To znači odmah veću zaradu za vlasnika objekta.  Ono što još može da bude razlog jeste to što ćete tako imati zanimaciju i nećete non-stop zvati konobara da pitate da li će vaša narudžba uskoro stići. Šta kažete na ove razloge? Da li vam se čine logičnim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *