Stvari koje su zajedničke za sve bogataše: Zbog ovoga i jesu bogati, dok mi dižemo kredite
Breaking News

Stvari koje su zajedničke za sve bogataše: Zbog ovoga i jesu bogati, dok mi dižemo kredite

Bogataši imaju sličan stav prema mnogim stvarima, a ovdje ćemo podijeliti neka od njih:

Drže usta zatvorenim – Neće na sav glas govoriti o onome što planiraju. Nije rijetkost da tako nešto ispričamo drugima, pa se izjal0vi taj plan koji smo imali. Ono što još karakteriše bogataše jeste to što ne pričaju o svom finansijskom stanju.

Odjeća bogatih osoba( imate mnoge primjere najbogatijih osoba) je kvalitetna, ali nije upadljiva. Dok oni koji žele privući pažnju ili još nisu navikli na taj prelaz u bogataše, oblače se što upadljivije da svima daju do znanja da imaju novca. Takve su iskompleksirane osobe.

Vode računa o svom zdravlju – Ne vrijedi novac bez zdravlja. Bogataši puno vode računa o prevenciji b0lesti.  Zbog toga će voditi zdrav način života, ali i raditi redovno pretrage.

Znaju dijeliti – Mnogi od bogatih osoba će trošiti novac u humanitarne svrhe i otvarati takve organizacije. Svako onaj ko je u mogućnosti, trebalo bi da pomogne drugima. Tako će se osjećati bolje.

Zahvalnost, kultura – Neće zaboraviti ko je bio uz njih, kome duguju. Poznaju bonton.  Pozdravit će i vrtlara i portira, obične radnike jer je to stvar kulture.

Shvataju vrijednost obrazovanja – Iako imaju mnogo novca, iskoristit će novac da se školuju, školuju svoju djecu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *