Ne bacajte pare na skupe preparate: Trikovi koji će vam pomoći da sačuvate vašu boju kose
Breaking News

Ne bacajte pare na skupe preparate: Trikovi koji će vam pomoći da sačuvate vašu boju kose

Ne bacajte pare, ovi trikovi će vam pomoći da sačuvate boju kose. Bićete mirni cijelo ljeto: Ljetni uslovi mogu da naruše izgled kose. Ovdje ćemo vam dati neke korisne savjete za njegu kose, kako ćete spriječiti njeno propadanje. Evo šta trebate da uradite:

Nanosite češće maske za kosu – Pošto je sunčano vrijeme, kosa se više suši. Zato nakon svakog pranja nanosite maske za kosu. Napomenut ćemo da maske ne nanosite na tjeme, već na sredinu i vrhove kose.

Neka voda ne bude prevruća – Možda ste navikli da kosu perete baš vrućom vodom, ali ne bi trebala da bude prevruća jer ćete tako da potaknete njeno opadanje. Ne kažemo da kosu perete hladnom vodom, ali ne treba biti ni prevruća.

Koristite kolor šampone umjesto farbi – Farbe isušuju i 0štećuju kosu, tako da je bolje da malo odmorite od tih preparata. Uvijek možete uzeti kolor šampon, zar ne? Barem nećete tako 0štetiti kosu.

Šešir i preparati za zaštitu kose – Da biste kosu zaštitili od sunca,  preporučuje se da nosite šešire, kačkete i da nanosite preparate koji će zaštiti kosu od sunca i UV zraka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *