Imate grube pete i ružne nokte? Samo namažite domaćim sredstvom i vaša stopala će zablistati (Recept)
Breaking News

Imate grube pete i ružne nokte? Samo namažite domaćim sredstvom i vaša stopala će zablistati (Recept)

Pete su vam ružne i grube, a nokti užas. Samo ovo namažite jednom i vaša stopala će zablistati: Pete sa suhom i tvrdom kožom ne izgledaju lijepo. Pogotovo nećete takvih stopala oblačiti sandale i obuću  u kojoj bi se to moglo vidjeti.

Nekada i nemate baš vremena da se posvetite tome, jednostavno stopala nikada da dođu na red jer imate mnoštvo drugih stvari na pameti. Ovdje ćemo vam dati savjet koji će vam pomoći da vam stopala budu nježna i mekana.

Nećete imati pr0blem zadebljanih peta.  Prvo je potrebno da stavite stopala u rastvor sode bikarbone. Napravit ćete tako što ćete  nasuti toplu vodu u lavor i staviti  1 šolju jabukovog sirćeta i jednu kašiku sode bikarbone.

Ostavite stopala jedno 20 minuta u toj vodi, a onda ih dobro osušite. Nakon pranja uvijek osušite dobro stopala jer se na vlazi skupljaju bakterije i gljivice.  Nakon što ste ovo uradili, nanesite sljedeću masku.

Za masku je potrebno da pomiješate jednu kašiku suncokretovog ulja., pola šolje krupne morske soli, 3 kapi eteričnog ulja nane, tri kapi eteričnog ulja ruzmarina.  Masirajte jedno 10 minuta, a onda opet operite stopala. Osušite i na kraju nanesite neko ulje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *