Prelijte kosu domaćim sredstvom i rast će kao luda: Prirodni lijek za brzi rast
Breaking News

Prelijte kosu domaćim sredstvom i rast će kao luda: Prirodni lijek za brzi rast

Kako biste oporavili svoju kosu i potakli njen rast nije potrebno da kupujete skupe preparate. Možete uzeti nešto što je veoma korisno, prirodno,  a uz to je veoma dostupno. Riječ je o žari.  Poznato je da je žara dobra za kosu.

Pomoći će da oporavite 0štećenu kosu, ali i da potaknete rast. Ono što trebate da uradite jeste da prvo operete žaru, a onda je potopite u vodu. Otprilike uzmite 300 g žare za 2 litra vode. Pokrijte krpom i ostavite tako potopljeno da stoji preko noći.

Sutradan time operite kosu. Možete da  nakon klasičnog pranja kose, kosu operete žarom ili da nekako pranje žarom uvrstite neki dan između. Nakon mjesec dana korištenja ćete primjetiti poboljšanje.

Ukoliko vam kosa opada, 0štećena je, to može značiti da vam nedostaju vitamini. Obično vitamini B kompleksa. Zato pazite na to kako se hranite. Vitamini B kompleksa se nalaze u žitaricama, zato ih više konzumirajte.

Više unosite voća i povrća. Izbjegavajte alk0hol, pušenje. S obzirom da farba isušuje i 0štećuje kosu savjetujemo da  malo odmorite od farbanja, kao i od korištenja pegle, figara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *