Prijateljica mi otkrila genijalan trik sam veš mašinom: Nisam mogla vjerovati šta se desilo sa vešom, preporučujem svima
Breaking News

Prijateljica mi otkrila genijalan trik sam veš mašinom: Nisam mogla vjerovati šta se desilo sa vešom, preporučujem svima

Komšinica mi otkrila ovaj trik, u veš mašinu sam nasula ovo i nisam mogla vjerovati: Jedna korisnica društvenih mreža je dala odličan savjete za uklanjanje mrlja.  Ne znači da samo hemikalije mogu da vam uklone mrlje, možete da koristite prirodne sastojke.

Jedna od korisnica društvenih mreža je preporučila bijelo sirće za pranje veša.  Osim toga što su mrlje nestale, sirće je poslužilo kao omekšivač. Za prijatan miris možete dodati eterično ulje po izboru. Tako će vaša odjeća imati lijep miris.

Omekšivači daju lijep miris, ali ne zaboravite da posjeduju štetne hemikalije, čak one za koje se vjeruju da su kanc.er0gene.  Ovdje vam donosimo još neke savjete koji će vam pomoći da otklonite i najtvrd0k0rnije mrlje:

Soda bikarbona – Možete natopiti odjeću u vodu sa sodom bikarbonom. Ostavite da odstoji jedno pola sata, a onda isperite. Mrlje će nestati, a odjeća će da blista.

Limun – Limun vam također može pomoći da uklonite tvrdokorne mrlje. Nanesite limun na mrlje, ostavite da odstoji i onda saperite.

Sirće – Kao što smo vam rekli, sirće može pomoći da otklonite mrlje sa odjeće, možete direktno nanijeti na mrlju, pa isprati. Također, otklonit će kamenac i najtvrdokronije mrlje sa površina,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *