Ko je otac djevojčice? Pravi izazov, ne dajte da vas zbuni izgled, jedan detalj otkriva sve (Foto)
Breaking News

Ko je otac djevojčice? Pravi izazov, ne dajte da vas zbuni izgled, jedan detalj otkriva sve (Foto)

Ovo je pravi izazov. Ko je otac djevojčice? Ne dajte da vas zbuni izgled: U našim člancima ste imali prilike igrati razne interesantne igrice. Bilo je tu raznih igrica, kao što su traženje razlika, grešaka, određenih skrivenih detalja…

One nas zabave, ali u isto vrijeme nas potaknu na razmišljanje. Donosimo vam jednu mozgalicu koja je zbunila mnoge. Pogledajte ovu sliku i odgovorite ko je otac djevojčice:

I, koji je vaš odgovor? Pretpostavljamo da ste kao većina pomislili da je otac tamnoputi čovjek. Rekli biste da je to zbog boje kože, zar ne? Kao što smo rekli, niste jedini. Mnogi su tako odgovorili iako to nije tačan odgovor.

Zbog izgleda su mnogi tako odgovorili, a zanemarili su neke druge detalje. Autor kaže da je tačan odgovor : čovjek sa desne strane. Vidimo da on drži lutku, a čovjek sa lijeve strane drži igračku sa cijenom.

Što znači da ta igračka ne pripada  djetetu. Mnogi nisu očekivali takav odgovor. I bijelac može imati crno dijete, ako je npr. majka tog djeteta crna, zar ne? Ovo nam pokazuje da trebamo biti pažljiviji kod procjenjivanja određenih stvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *