Heroj godine: Odani njemački ovčar proveo 11 sati u vodi kako bi spasio svog vlasnika (Foto)
Breaking News

Heroj godine: Odani njemački ovčar proveo 11 sati u vodi kako bi spasio svog vlasnika (Foto)

Odani njemački ovčar proveo 11 sati u vodi kako bi spasio vlasnika: Mnogo puta bismo čuli za slučajeve gdje su baš životinje bile te koje su spasile svoje vlasnike. Ovdje vam donosimo jednu priču  nevjerovatnom psu koji je čak 11 sati proveo u vodi kako bi spasio vlasnika.

Policajci u Moreton Bayu u Australiji su dobili poziv jednog ribara koji je prijavio da pas pliva u zaljevu. Plivao je oko osobnih stvari vlasnika, kako će se utvrditi kasnije.  Policija je došla i onda je kujicu Heidi spasila i odvela veterinaru. Odmah je počela potraga za njenim vlasnikom.

Nekoliko sati poslije su našli i vlasnika, a primijetili jer je bio privezan za svoj brod kako bi ostao na površini. Rekao im je da je brod potonuo i da je pokušavao održati snagu kako bi opstao na površini. 63-godišnji vlasnik je odveden u b0lnicu i utvrđeno je da nije imao tež.ih povreda.

Vlasnik je bio impresioniran odanošću svog psa i ispričao je da je Heidi provela čak 11 sati u vodi jer ga nije htjela ostaviti, pokušavala ga je spasiti. Srećom sve je završilo dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *