Žene obratite pažnju: Kad se muž ponaša ovako, vrijeme je da se ozbiljno zapitate
Breaking News

Žene obratite pažnju: Kad se muž ponaša ovako, vrijeme je da se ozbiljno zapitate

Nekada nečije ponašanje pripisujemo nezrelosti, a zapravo takvo ponašanje može biti stvar nečeg ozbiljnijeg: Ovdje vam samo navodimo jedan primjer da takav obrazac ponašanja može da bude povezan i sa mentalnim poremećajem. Zna se desiti da određene osobine pripisujemo drugim stvarima, a ne mentalnoj nestabilnosti.

“Ivan je živio sa majkom. Imao je 35 godina i propali brak iza sebe. Nije imao namjeru da traži posao, a ni djecu nije viđao.  Lena je jednostavno zatvorila oči na sve to i pristala da bude s tim. Mislila ga je oblikovati. Nije bio zainteresovan za posao, za određene aktivnosti i usmjeravala ga je.

Nije se pitala zašto Ivan nema ambicija, živi s majkom, zašto mu je brak propao i zašto ne viđa djecu. Mislila je da je samo infantilan. Za razliku od njega, ona to nije bila. Nezavisna, uspješna. Kada su započeli vezu, on se doselio njoj. Radio je posao koji nije iziskivao poseban napor, te je većinu vremena provodio kući.

Lena je radila i svoj posao, ali i kućanske poslove. Poslije nekog vremena je Ivan počeo da pije. Svaku noć bi dolazio pijan kući. Lena nije željela da se razvede već je mislila da će Ivana spasiti svojom velikom ljubavlju. On se više odavao alkoh0lu, nestajao i po nekoliko dana. Trošio i svoj i njen novac.

Lena je kontaktirala njegovu bivšu ženu i saznala da je alk0hol razlog zbog kojeg ga je ostavila. Lena je pokušavala da očuva vezu i potražila stručnu pomoć. Doktor joj je rekao da osobe koje pate od zavisnosti obično imaju mentalni p0remećaj.

Emocionalno su nestabilni, anksiozni ili čak imaju gora psihička stanja. Lena je shvatila da ga je majka uvijek branila,opravdavala i da ga na vrijeme nije odvela terapeutu. Lena je shvatila da ne vrijedi više pokušavati i raskinula je vezu.”

Dobro pazite s kim ulazite u vezu, brak. Rizik je da uđete u vezu s osobom koja je zavisnik. Bilo da je alk0hol, dr.0ga ili kocka u pitanju. Nipošto ne ulazite u veze s nasilnicima. Ne ostajte s takvima. Pogotovo, ako imate djecu. Takva osoba se neće promijeniti, na kraju krajeva zar tu osobu vidite kao dobrog oca i muža?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *