Najbolji savjet za uzgajanje orhideja: Ovako će vam cvjetati nekoliko puta godišnje, tajna je jednostavna
Breaking News

Najbolji savjet za uzgajanje orhideja: Ovako će vam cvjetati nekoliko puta godišnje, tajna je jednostavna

Ova žena je upravo dala najbolji savjet kako uzgajati orhideje. Ovako će najbolje cvjetati: Jedna žena je na internetu podijelila korisne savjete za uzgoj orhideja. Vjerujemo da će vam poslužiti. Orhideja je jedna od najljepših sobnih biljaka.

Kupujemo je kada je u cvatu. Ovdje ćemo vam dati savjete oko uzgoja orhideje. Orhideja cvjeta dva put ili triput godišnje. Kako biste je bolje održavali, potrebno je da orhideji napravite temperaturnu razliku.

Saksiju preko noći stavite na prohladno mjesto, do 15 stepeni Celzijusa. Smanjite količinu azota u prihrani.  Trebalo bi biti više fosfora jer on stimuliše cvjetanje  Saksiju sa orhidejom premjestite pet dana na tamno mjesto. Kroz tri sedmice bi trebala da pusti pupoljke.

Ovaj način je pogodan za odrasle i zdrave biljke. Preporučuje se da nekada stavite u saksiju kockice leda, tako ćete stimulisati cvjetanje. Ukoliko primjetite da orhideja ne cvjeta, ali aktivno raste korijen i listovi, ona trebate biti strpljivi.

Ima odgovarajući način razvoja. Orhideja voli više svjetlosti i ne pogoduje joj previše vlage.  Za vrijeme cvjetanja zalivati malo po malo. Dva puta sedmično, a za vrijeme mirovanja možete jednom sedmično.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *