Izbjegavajte ih maksimalno: Pet mjesta na koje doktori nikada ne bi otišli
Breaking News

Izbjegavajte ih maksimalno: Pet mjesta na koje doktori nikada ne bi otišli

I bez obzira na k0rona virus, ova mjesta su nekako najpogodnija za viruse i bakterije. Lako se možete zaraziti. U trenutnoj situaciji se apeluje na stanovništvo da poštuju mjere fizičke distance, da često dezinfikuju ruke i da nose zaštitne maske.

Apeluje se i da izbjegavamo veća okupljanja Te mjere nisu bespotrebne, budimo odgovorni i prema sebi i prema drugima.  Pored kafića  i restorana, koncertnih dvorana,  ova mjesta su također najpogodnija za zarazu:

Javni t0aleti – I bez k0r0na virusa, svjesni smo da je veliki promet osoba i da su ti t0aleti obično prlj.avi. Više ljudi u kratkom vremenu koristi i ne obavi se adekvatno čišćenje. Izbjegavati javne t0alete koliko ste u mogućnosti.

Banke – Banke i dugački redovi, kao i ostali objekti gdje čekate u redovima i gdje je više osoba u istom prostoru.  Poželjno je da sada više koristite mobilno bankarstvo.

Teretane – Dosta osoba u istom prostoru. Znojenje, dodirivanje sprava  i sl. Lako možete doći u kontakt sa nečim kontaminiranim.

Vjerski objekti – Vjerujemo da pobožnim osobama nije lako da odgode posjete vjerskim objektima, ali situacija je takva kakva jeste. U ovom periodu je bolje da vjerske obrede obavljate kod kuće.

Bazeni – Bazeni, plaže gdje je prisutno dosta osoba i gdje ne možete da održavate fizičku distancu su također rizični. Pogotovo bazeni jer su manji, a adekvatno čišćenje istih nije brzo ostvarivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *