Baterija na vašem mobitelu se brzo prazni? Probajte lagani trik, trajaće duplo duže
Breaking News

Baterija na vašem mobitelu se brzo prazni? Probajte lagani trik, trajaće duplo duže

Da li vam se baterija na mobitelu brzo prazni? Uz ovaj trik to više neće biti tako: Nezgodno je kada se baterija na mobitelu brzo istroši baterija. Ovdje ćemo vam dati neke savjete koji će vam pomoći da baterija duže.

Kada punite mobitel izbjegavajte da ostavite preko noći na punjenju.  Pregrijat će se. Također pazite i na to kakve punjače koristite. Ne koristite neke jeftine, već odgovarajuće i kvalitetne.

Visoki napon može da preoptereti bateriju, zato nemojte da mobitel ostaje dugo na punjenju. Čak je korisno da baterija ne bude baš do kraja puna kada sklonite telefon sa punjenja. Korisno je da s vremena na vrijeme i skroz ispraznite bateriju.

U ovom videu vam donosimo neke savjete koji će vam biti od koristi. Evo koje to greške često pravimo kada je riječ o punjenju baterije i  kako zapravo to trebamo da uradimo:

Šta kažete na ovo? Da li ste i vi pravili neke od ovih grešaka koje su prikazane? Ne brinite jer niste jedini, ali eto sada znate  kako biste trebali da radite i onda će vam baterija duže trajati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *