Povrća će biti kao u priči: Napravite baštu bez kopanja, uz jednostavan trik
Breaking News

Povrća će biti kao u priči: Napravite baštu bez kopanja, uz jednostavan trik

Povrća će biti kao u priči. Evo kako da napravite baštu bez kopanja: Velika je sreća da imate uslove da sami uzgajate nešto. Tako barem možete biti sigurni da je povrće i voće koje sadite zdravo, da nije tretirano hemikalijama.

Ovdje ćemo vam dati savjet koji će vam biti od koristi. Evo kako da napravite “krevet” za biljke, odnosno visoke leje. Uzmite četiri daske i od njih napravite kutiju, okvir u koji ćete nasuti zemlju.  Dubina ove kutije treba biti najmanje 25 cm.

Treba biti  u obliku kocke. Na dno naspite zemlju, pa preko đubrivo, a onda opet zemlju.  U ovako pripremljene sanduke možete da sijete skoro sve. Obično paradajz, krompir i paradajz.

Ovo trebate da zamislite kao saksiju velikih dimenzija u kojima ćete saditi povrće. Ova metoda će vam dobro doći jer nema obrade zemlje, odnosno kopanja, a urod će vam biti dosta bolji nego prije.

Ono što je još dobro jeste da vam ovo rješenje može poslužiti i kada imate manje dvorište. Nije nužno da imate ogromno dvorište, odnosno prostor gdje biste vršili sadnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *