Korisno

Osjetite nepodnošljivi miris ispod pazuha? Riješite ga se brzo i lako, dobro i za vas i ljude oko vas

Da li imate pr0blema sa znojenjem? Evo kako da se riješite neugodnog mirisa: Naravno, redovno perite to područje. Nije stvar u tome da stavljate puno dezodoransa. Također ne bi bio loše da provjerite kakvo je stanje sa hormonima.

Nekada uslijed hormonskog disbalansa ili pr0blema sa štitnom žlijezdom se može javiti pr0blem sa povećanim znojenjem ili time da znoj ima jači miris. Vjerovatno potežete za dezodoransima, ali biste trebali znati da ne trebate koristiti svakakve proizvode.

Dezodoransi sadrže aluminij, parabene i ostale štetne materije koje se povezuju i sa ra.kom dojke.  Soda bikarbona je odlična zamjena za dezodoranse. Kupite sodu bez aluminija i pomiješajte sa vodom.

Potom nanesite ispod pazuha. Upit će neug0dne mirise, bez da šteti vašem zdravlju. Također, možete kupovati dezodoranse na kojima je naglašeno da ne sadrže aluminij, parabene i ostale št.etne dodatke. Barem sada imate dosta takvih u prodaji.

Što se tiče još nekih prirodnih sredstava, možete iskoristiti obično sirće. Pomiješajte vodu i sirće u omjeru 2:1. Natopite vatu i nanesite na pazuh. To možete raditi naveče prije spavanja. Ne pretjerujte sa sirćetom jer je jako, zato ga i razblažujete.

Ako imate pr0blem sa znojenjem, onda trebate da više pazite. Češće perite to područje i pazite kakav materijal nosite. Nosite pamuk, ne sintetiku koja će čim obučete takvu odjeću poprimiti miris znoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *