Mudra priča o ženi i pitonu: Naučit ćete da prepoznate prave zmije oko vas
Breaking News

Mudra priča o ženi i pitonu: Naučit ćete da prepoznate prave zmije oko vas

Mudra priča o ženi i pitonu. Naučit će vas da prepoznate prave zmije oko vas: Jedna žena je imala pitona kao kućnog ljubimca.  Mnogo je voljela tu zmiju. Mazila bi je, spavala zajedno s njom u krevetu. Ta zmija je bila duga jedno četiri metra.

Jednoga dana je zmija prestala da jede. Vlasnica se zabrinula.  Nudila joj je raznu hranu, ali zmija je jednostavno odbijala. Vlasnica je zbog toga odlučila da posjeti veterinara. Tada je saznala nešto užasn0. Pitao ju je prvo da li zmija spava s njom i obmotava se oko nje.

Vlasnica je sva radosna rekla da je tako. Da joj tako zmija iskazuje ljubav. Veterinar joj je onda  rekao: “Gospođo, Vaš piton nije b0lestan. On se priprema da vas pojede. To njegovo približavanje i obmotavanje oko vas je zapravo mjerenje. On mjeri i proučava koliko ste velik obrok. Ne jede jer pravi mjesta za vas.”

Pouka priča je da se zmije nalaze oko nas. Misimo da nas vole, da su nam prijatelji, a na kraju se ispostavi suprotno. Nekada nas tako grle, poklanjaju nam pažnju, a žele nam samo l0še.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *