Koja vrata odabrati da preživite? Svi daju pogrešan odgovor, samo je jedan pravi
Breaking News

Koja vrata odabrati da preživite? Svi daju pogrešan odgovor, samo je jedan pravi

Koja vrata biste odabrali da preživite? Svi p0grešno odgovore, a samo je jedan tačan odgovor: Ovdje vam donosimo jednu novu, neobičnu mozgalicu.

Mozgalicu koja na vas stavlja težak izbor. Na slici vidite vrata. Trebate da izaberete jedna od njih. Iza jednih vrata je ub.ica, iza drugih je lav koji nije jeo godinu dana, a iza trećih vrata je plamen.

Težak izbor, zar ne? Šta biste izabrali?  Nemate izbora, morate da prođete kroz jedna od ovih vrata. Koja bi to vrata bila? Sada ćemo vam vi dati opciju koja bi bila najbolja:

Najbolji izbor jeste da izaberete druga vrata, tj. vrata iza kojih je lav koji nije jeo godinu dana. Koliko lav može bez hrane? Ne više od dvije sedmice. Tako da je godina dana baš dug period i  lav sigurno ne bi bio živ poslije toliko vremena.

Prva i treća vrata svakako da nisu dobar izbor. Mozgalice su veoma interesantne.  Potaknu nas na razmišljanje, a uz to nas i zabave. Iako je ova mozgalica donosila baš težak izbor.  Na koje god rješenje da pomislite,  shvatite da nije dobro. Onda jedan detalj da pravi odgovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *