Tek ste ga oprali a veš vam ne miriše? Jedna stvar na mašini je puna gljivica i buđi, a niko ne provjerava
Breaking News

Tek ste ga oprali a veš vam ne miriše? Jedna stvar na mašini je puna gljivica i buđi, a niko ne provjerava

Da li ste primjetili da vam veš ima neug0dan miris čak i nakon pranja? Ovo niko ne provjerava: Nekada se desi da vam veš i nakon pranja ima neug0dan miris.  Onda kako bismo riješili pr0blem taj veš stavimo u sušilicu, a onda se uvjerimo u to da je neug0dan miris ostao i nakon tog zračenja.

Postoji razlog zašto se ovaj neugodan miris javlja.  Na ovoj slici vam je prikazano mjesto gdje često ostaju ostaci prljavštine, deterdženta, kao i vode. Zbog takvh uslova se stvaraju buđ i bakterije koji će dovesti do nastajanja neug0dnog mirisa.

Tako da veš također poprimi taj neug0dni miris.  Stoga obratite pažnju na ovo mjesto i očistite ga. Najbolje da u praznu veš mašinu ubacite jednu čašu sirćeta i uključite je da radi.   Radite ovo s vremena na vrijeme. Mnogima ne pada na pamet da pregledaju ovako mašinu i onda se  još više stvaraju naslage.

Sirće je odlično rješenej za čišženje mrlja, za uklanjanje tvrdokornih mrlja, kamenca. Možete ga koristiti za čišneje raznih površina i uvjerit ćete se u efikasnost. Možete dodati sirće u mašinu dok perete veš i tako će sirće ukloniti mrlje sa odjeće, ali isto tako djelovati

kao omekšivač. Omekšivači su puni raznih hemikalija i zbog toga mogu biti štetni za zdravlje, zato je dobra alternativa da iskoristite sirće, a za prijatan miris ubacite koju kap etetičnog ulja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *