Znate li čemu služi fioka ispod rerne? Niko je ne koristi na pravi način, iznenadit ćete se
Breaking News

Znate li čemu služi fioka ispod rerne? Niko je ne koristi na pravi način, iznenadit ćete se

Znate li čemu služi ova fioka ispod rerne? Niko je ne koristi na pravi način: Nekada neke predmete, uređaje koristimo dugo, ali opet nismo sigurni da znamo za sve dodatke. Nekada mislimo kako je nešto tu onako, a onda se začudimo kada nekad poslije slučajno saznamo za pravu funkciju.

Na šporetu ćete vidjeti jednu ovakvu fioku. Vjerujemo da je i vi kao većina koristite za ostavljanje tava, plehova. Jesmo li u pravu?  Iako je možda koristite za tu svrhu, ova fioka prema proizvođačima ima drugu funkciju. Imate li neku ideju? Ona naime ima ulogu da održava temperaturu jela kojeg ste pripremili.

Tako npr. kada pripremate veći ručak ili ukoliko je za više ljudi, onda je dobro da tu stavite jelo koje ste prije pripremili da se ne bi ohladilo. U uputstvu piše da ova fioka čuva temperaturu tople hrane i tu stavljajte vruću hranu.

Ova fioka ipak ne može pomoći da ugrijete hranu koja je hladna, niti da u njoj možete da pripremite jelo.  Samo da napomenemo. Eto, ako niste prije znali, sada znate za ovu funkciju. Vjerujemo da će vam koristiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *