Kako napraviti domaći burek na kojem će vam svi zavidjeti: Jedna Bosanka je otkrila trik (Recept)
Breaking News

Kako napraviti domaći burek na kojem će vam svi zavidjeti: Jedna Bosanka je otkrila trik (Recept)

Recept jedne Bosanke:”Evo kako da napravite domaći burek na kojem će vam svi pozavidjeti”: Burek je veoma ukusan. Bosanci su često osjetljivi na tu temu i često će vas ispraviti ukoliko kažete da je burek sa sirom ili nekim drugim nadjevom. Burek je sa mesom.

Ovdje ćemo vam dati savjet jedne Bosanke kako da napravite odličan burek i na šta trebate da pazite inače prilikom, kako se to u narodu kaže zakuhavanja pite: Tijesto pripremiti kao inače. Samo što bi voda trebala biti mlaka jer će se tako bolje umijesiti. Neće lako doći ni do pucanja tijesta.  Voda ne smije biti hladna.

Nakon što umijesite tijesto, loptice malo namažite uljem i ostavite prekrivene barem 10 minuta. Za to vrijeme pripremite meso, luk, so.  Možete pripremati od mljevenog ili još bolje od sjeckanog, junećeg mesa. Nakon tog prelazimo na razvlačenje.

Jufke ili kako negde kažu- kore, se potom pune mesom, a rubovi kao višak se odsjeku. Pitu peći na  na temperaturi od 220-250 stepeni, 35-40 minuta. Potom zalijte, a kada pitu izvadite iz šporeta poželjno je da barem još malo tepsija bude pokrivena.  Možete zaliti i sa malo goveđeg temeljca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *