Recite zbogom muhama: Napravite domaće trake, trebaju vam samo dvije stvari
Breaking News

Recite zbogom muhama: Napravite domaće trake, trebaju vam samo dvije stvari

Muhe će postati prošlost. Napravite ovo: Vjerovatno vam smetaju muhe koje dolaze u vaš dom.  S obzirom da su one često na nečistim mjestima, preporučujemo da pokrivate hranu, piće. Tako ćete spriječiti da to isprljaju.

U našim člancima smo često donosili razne korisne savjete koji bi vam bili od pomoći.  Sada donosimo još jedan. David Domoney, TV vrtlar i stručni suradnik britanskog Instituta za hortikulturu je podijelio svoj način. Evo šta on radi kako bi se oslobodio muha:

Pošto dolaze topliji dani, s njima će doći i više  insekata.  Koristan način jeste da upotrijebite sirće. Možete razblažiti s vodom i nanijeti na kožu. Tako ćete odbiti komarce, ali pazite da razblažite sirće jer je samo veoma jako.

Kako biste držali dalje komarce, muhe, ali i ostale insekte, možete da naspete u čašu sirće i ostavite u prostoriji u kojoj se najviše nalaze. Miris sirćeta će ih otjerati.

Možete uzeti i eterično ulje lavande koje ima veoma prijatan miris. Naspite  nekoliko kapi i pomiješajte sa vodom u špric  boci. U isto vrijeme ćete otjerati insekte, ali i miševe te dati prijatan miris domu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *