Imate dlačice na nožnim prstima? Ne igrajte se, može biti pokazatelj 0pasnog stanja
Breaking News

Imate dlačice na nožnim prstima? Ne igrajte se, može biti pokazatelj 0pasnog stanja

Da li imate dlačice na nožnim prstima? Evo na šta to može ukazivati: Pojačana dlakavost može ukazivati na određena stanja.  Može biti da vam je jednostavno genetski predodređeno, ali isto tako pojačana dlakavost kod žena može ukazivati a hormonalni disbalans.

Da li ste primjetile pojačanu dlakavost? Može se desiti da imate pojačanu dlakavost nogu, nožnih prstiju, a pored toga je moguće da vam se dlačice javljaju i na drugim mjestima.  Bilo bi dobro da provjerite stanje sa hormonima, kao i u kakvom stanju su jajnici.

Moguće je da će se pojačana dlakavost javiti zbog policističnih jajnika. To stanje nije ozbiljno, ali ukoliko ne liječite može doći kasnije do ozbiljnijih posljedica, te pr0blema da zatrudnite. Uradite ultrazvuk jajnika, provjerite  o čemu je riječ.

Dobit ćete adekvatnu terapiju i brzo riješiti pr0blem. Primitivno je ne ići ginek0logu ili čekati da se udate ili zatrudnite da posjetite istog. Opadanje kose, pojava akni na licu su još neki od simptoma policističnih jajnika kao i hormonsko disbalansa.

Nekada i pr0blemi sa štitnom žlijezdom mogu biti praćeni sa pojačanom dlakavošću. Postoji još nešto vezano za pojačanu dlakavost nogu, nožnih prstiju. Postoji mišljenje da ova pojava može značiti i dobru cirkulaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *