Bolje da iz kuće nisu izašli: Najsmješnije opekotine od sunca, kad vidite broj #3 suze će vam krenuti
Breaking News

Bolje da iz kuće nisu izašli: Najsmješnije opekotine od sunca, kad vidite broj #3 suze će vam krenuti

Bolje da nisu izlazili iz kuće. Ovo su najsmješnije opekotine od sunca: Ako nemate naviku ili niste kupili kremu za sunčanje, mislimo da ćete nakon ovih objava otrčati po nju.  Pretpostavljamo da vam se nekada desilo da dobijete 0pekotine od sunca, što se kaže “izgorite”.

To nije nimalo jednostavno. Bolovi, crvenilo.. Onda razlika u boji. Npr. dio kože koji je bio prekriven odjećom ostane bijel, dok ostatak bude crven.  Ipak, vjerujemo da nikada niste imali ovakav tip opekotina.  Pogledajte neke od tih slika:

Šta kažete na ovo? Vjerujemo da niste imali baš ovakve opekotine od sunca. Da nisu baš takvi tragovi ostali. Kada se sunčate, nemojte da vam bude mrsko da nanosite zaštitnu kremu.   Izlaganje suncu je dobro zbog vitamin D, ali ne trebate previše da se izlažete.

I pazite ovako da niste neki predmet ili tkaninu stavili, da ne bi ostali tragovi. Dat ćemo vam još jedan savjet za sunčanje. Možda koristite ulje dok se sunčate, ali to nije dobro. Ulje se nanosi poslije sunčanja jer ćete uz ulje nanešeno prije samo prije dobiti 0pekotine i to mnogo jače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *