Svi spuštaju roletne tokom dana, a nisu svjesni greške koju prave: Evo šta to čini vašem zdravlju (Foto)
Breaking News

Svi spuštaju roletne tokom dana, a nisu svjesni greške koju prave: Evo šta to čini vašem zdravlju (Foto)

Svi spuštamo roletne tokom dana, zar ne? Pogotovo kada je napolju vruće. Ipak, spuštanje roletni nije tako dobro, a ovdje ćemo navesti i zašto. Naravno da ne možete stalno držati roletne podignute, ali to radite barem  nakratko.

Istraživački tim iz Oregona je radio istraživanje u kojem je dokazano da se smanjuje broj bakterija ukoliko svjetlost ulazi u sobu.  Možda niste znali da tako svjetlost može djelovati na bakteriju koja izaziva tuberkulozu. To je još davno prije dokazano.

Ovoj bakteriji itekako smeta svjetlost, tako da će dobro doći da puštate svjetlost u svoj dom. Istraživanje iz Oregona  je uključivalo tri osobe. Jedna osoba je bila u mraku, druga u sobi sa UV zrakama, treća osoba je bila u osvjetljenoj prostoriji.

Rezultati su pokazali da je najmanje bakterija imala soba koja je bila osvijetljena.  Zamračena soba je imala čak 51, 6% bakterija. UV soba je imala 33, 2%, dok je osvijetljena soba imala 12, 3 % bakterija. Praktikujte da vam prostorije budu često osvijetljene i da ih često zračite. Tako ćete smanjiti rizik od bakterija, ali također i virusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *