Naj0trovnije voće i povrće: Ne preporučuje se da ga jedete, narušava vam zdravlje
Breaking News

Naj0trovnije voće i povrće: Ne preporučuje se da ga jedete, narušava vam zdravlje

Ovo je na0trovnije voće i povrće, ovo ne smijete jesti : Nažal0st danas je rijetkost naći prirodno uzgojeno voće i povrće, bez pesticida.  Bilo bi dobro kada biste sami uzgajali voće i povrće, ako već imate uslove za to.

Tako biste bili sigurni da je uzgojeno prirodno. Ako već kupujete, onda kupujte od pouzdanih osoba. Također vam, ako namirnica izgleda vještački, ne kvari se kroz određeno vrijeme, mogu biti znaci da nije prirodno uzgojena.

Isto tako voće i povrće ima svoje vrijeme kada je dostupno. Ukoliko je dostupno tokom cijele godine, onda nešto svakako nije uredu. Sada ćemo se dotaći kakve to posljedice po vaše zdravlje mogu imati namirnice tretirane pesticidima, kao i genetski modifikovana( GMO) hrana.

Takva hrana se povezuje sa nastankom ra.ka, kao i pr0blema se reproduktivnim traktom.  Obično takva hrana sadrži neurotoksine koji štetn0 djeluju mozak, a čak su istraživanja pokazala da postoji povezanost unošenja pesticida i Parkinsonove b0lesti.

Neke namirnice su često GMO ili tretirane pesticidima. Najčešće genetski modifikovana je soja.  Što se drugih namirnica tiče to su jagode, paradajz, obično šeri  paradajz, paprika babura, jabuke, breskve, grožđe, nektarine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *