Evo šta nikako ne smijete imati blizu vaše kuće: Donosi nesreću, maknite odmah
Breaking News

Evo šta nikako ne smijete imati blizu vaše kuće: Donosi nesreću, maknite odmah

Ovo nikako ne smijete imati blizu kuće. Smatra se da donosi l0šu sreću: Često bismo imali prilike čuti razna vjerovanja.  Jednostavno vjerovanja i priče koje su se pričale iz generacije u generaciju i nekako ostale prisutne.

Mnogi će se složiti da je svakako riječ o sujevjerju, ali opet postoje oni koji će podržati takva vjerovanja jer se u suprotnom uznemire. neka stara vjerovanja bismo mogli opravdati, dok neka zaista ne možemo da shvatimo. Npr. crne mačke su veoma umiljate i drage.

To što crna mačka pređe cestu, ne znači nešto l0še već znači da je negdje krenula. Ukoliko udomite jednu takvu mačku vidjet ćete da će vam život biti bolji, veseliji. Tako da se bespotrebno plašite kada vidite da je Ta životinja negdje krenula.

To smo naveli jedan od primjera sujevjerja. Sada ćemo navesti jedno staro vjerovanje. Naime, prije su ljudi više obraćali pažnju na drveće i prirodu, te su nekako odredili koje drveće je “sretno”, a koje nije. Prema tim vjerovanima  u blizini kuće ne biste trebali da imate drvo bagrema ili oraha jer to nosi lošu sreću.

Orah  je naravno veoma  zdrav i koristimo ga za ishranu, tako da nam je čudno što je neko vezao ovo vjerovanje baš za to drvo. Također, smatra se da ne biste trebali barem u svom dvorištu imati to drvo. Ne znači da ga negdje drugo ne možete posaditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *