Uništava vrt i plodove: Kako da se na najlakši način riješite krtice, genijalan trik
Breaking News

Uništava vrt i plodove: Kako da se na najlakši način riješite krtice, genijalan trik

Krtice mogu da prave pr0blem jer uništavaju vrt i plodove… Ovdje vam donosimo odlično rješenje pomoću kojeg  ćete riješiti pr0blem sa krticama.Bez upotrebe štetnih hemikalija, kao i bez da ih u.bijate. Jednostavno ćete ih otjerati. Evo i kako:

Vjerovali ili ne, obični limun vam može pomoći da otjerate krtice. Razlog tome je što krtice jednostavno ne vole miris limuna.  Možete zemljište posipati limunom ili nanijeti na krpu koju ćete ostaviti u blizini gdje se nalaze.

Možete isto uraditi sa korom limuna.  Ono što morate znati jeste da krtice neće odmah odseliti. Bude potrebno i mjesec dana da krtice napuste to mjesto. Ipak, trebate biti strpljivi.  Kao što smo već rekli, nemojte da posežete za  ub.ijanjem krtica.

Nemojte ni koristiti štetne hemikalije. Koliko god vi našt.etili krtici sa tim, našt.etit ćete i sebi. Jer ćete na taj način bilje koje uzgajate učiniti štetnim po vlastito zdravlje. To sigurno nije ono što želite.

Zar ne?  Vidimo da postoje vrlo jednostavna rješenja koja ne zahtijevaju upotrebu štetnih hemikalija, zar nije tako? Vidimo da možemo iskoristiti i ono što imamo u kuhinji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *